Opleiding

Voor degene die het motorrijbewijs wil halen biedt Motorrijschool FrieLink een top kwaliteit opleiding voor het motorrijbewijs.

Om aan de opleiding te kunnen deelnemen, dient 18 jaar oud te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Als u geen rijbewijs heeft een geldig theoriecertificaat Categorie A

Dit deel van de opleiding is gericht op de voertuigbeheersing het doel is: U op te leiden tot een motorrijder die de motor te allen tijde, goed onder controle heeft. Hier leert u de fijne kneepjes van het gas geven, remmen en sturen.

Het opleidingsdeel verkeersdeelneming heeft tot doel u op te leiden tot een volwaardige motorrijder die veilig zelfstandig aan het verkeer deelneemt, de verkeersregels weet toe te passen en voortdurend bezig is géén ongeval te krijgen.
Hier leert u de weg gebruiken op de wijze die voor u het meest gunstig uitpakt en hoe u als motorrijder met de andere weggebruikers omgaat. Dit alles natuurlijk binnen regels die de wegenverkeerswet dat voorschrijft.

De gehele opleiding is heeft tot doel in zo weinig mogelijke lessen de vaardigheden onder de knie te krijgen zodat u lachend naar het examen gaat en in één keer kan slagen.

Door op de volgmotor een camera te monteren kan ik u tijdens de lessen precies laten zien wat er goed gaat en waar nog veranderingen moeten komen.

Het optimale resultaat bereikt u door lesblokken van twee uur te volgen. In overleg is ieder ander lesschema samen te stellen.

Voor een optimaal resultaat worden uw vorderingen op de KNMV instructiekaart bijgehouden. Op de instructiekaart houdt de instructeur uw vorderingen bij. Zo lopen de lessen vloeiend in elkaar over en worden er geen onderdelen vergeten of overgeslagen.

Hoeveel lessen u nodig heeft is per persoon verschillend. Om te bepalen hoeveel uren u nodig heeft kunt u geheel vrijblijvend de rijproef afleggen. In twee uur laat u zien wat u kunt, waar nodig help ik u op weg en kijk hoe u leert. Aan de hand van de hiervan kan ik u aangeven hoeveel lessen u nodig heeft.

Het spreekt voor zich dat tijdens de lessen de instructeur op de motor volgt.
De lesmotoren zijn Kawasaki ER6 25KW of ER 6, beiden met ABS, uiterst vriendelijke motoren, zeer geschikt om het rijden op te leren.

Als u zelf nog geen helm en motorkleding heeft stellen wij helm, jas, broek en handschoenen beschikbaar. Dit is goede kwaliteit kleding, voorzien van CE goedgekeurde val bescherming. De helmen zijn voorzien van een materiaal dat ervoor zorgt dat het vizier nooit beslaat. Uit hygiënisch oogpunt draagt u in de helm een (gratis) helmmutsje.
Zelf dient u motorlaarzen of hoge stevige schoenen te zorgen, die de enkels bedekken. Verplicht tijdens de motorrijlessen en het examen. (veel wandelschoenen voldoen goed, legerkisten en werkschoenen zijn te stug)

Volg ons ook op Facebook