Opleiding

Motorrijden geeft je een bijzonder gevoel van vrijheid. Of je nu droomt van racen op het circuit of een motorreis door Europa: zodra je op je motor stapt dan voel je je zo vrij als een vogel. Het maakt niet uit wat je bestemming is, de reis ernaartoe is een belevenis. Welke droom je ook hebt, jouw motoravontuur begint met het behalen van je motorrijbewijs. En daarvoor ben je bij Motorrijschool Frielink aan het juiste adres. Na het behalen van je motorrijbewijs voel jij je een zelfverzekerde motorrijder die klaar is voor vele plezierige kilometers. Zoek jij een goede motorrijschool in Friesland? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Hoe bevalt de motorrijopleiding? Ayden vertelt het in deze video.

Motorrijlessen moeten leerzaam en vooral leuk zijn, toch? Daarom is het belangrijk dat de manier van lesgeven goed bij je past. Ik maak een lesplan op maat voor je, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Heb jij al ervaring op een scooter of crossmotor en wil jij graag snel je motorrijbewijs halen? Dit kan zeker! Heb je nog helemaal geen ervaring of vind je het een beetje spannend om te beginnen met motorrijden? Ook dit is geen enkel probleem, want je wordt in jouw eigen tempo opgeleid tot een uitstekende motorrijder.

Bij Motorrijschool Frielink leer je meer dan alleen de onderdelen die je op je examen moet laten zien. Je leert om in de praktijk een uitstekende motorrijder te worden die weet hoe te handelen in specifieke situaties. Dit geeft je niet alleen meer zelfvertrouwen, maar ook meer plezier in het motorrijden. En dat is waar je het allemaal voor doet! Je krijgt les in blokken van twee uren, dit is namelijk het meest gunstig als je meters wilt maken in je leerproces. Je progressie wordt bijgehouden op een KNMV instructiekaart. Zo weet je altijd precies waar je staat in je opleiding. En ja, jouw succesmomenten vieren wij ook met een stukje taart!

Algemene voertuigbeheersing (AVB lessen)
Dit deel van de opleiding is gericht op de voertuigbeheersing en het doel hiervan is: jou op te leiden tot een motorrijder die de motor te allen tijde goed onder controle heeft. Tijdens deze lessen leer je de fijne kneepjes van het gas geven, remmen en sturen.

Algemene verkeersdeelneming (AVD)
Hier gaan we samen de weg op. Het opleidingsdeel verkeersdeelneming heeft als doel om jou op te leiden tot een volwaardige motorrijder die veilig zelfstandig aan het verkeer deelneemt, de verkeersregels weet toe te passen en voortdurend bezig is géén ongeval te krijgen. Tijdens de lessen leer je technieken die je nodig hebt om veilig deel te nemen aan het verkeer. Je leert hoe je omgaat met andere weggebruikers en hoe je risico’s kunt vermijden. Dit alles natuurlijk binnen de regels die de wegenverkeerswet dat voorschrijft.

De gehele opleiding is heeft als doel om in zo weinig mogelijk lessen de vaardigheden onder de knie te krijgen zodat je lachend naar het examen gaat en in één keer gaat slagen.

De motorrijlessen volg je op een groot oefenterrein in Burgum. Hier is alle ruimte die je nodig hebt om de bijzondere verrichtingen te leren voor het AVB-examen. Ben je er klaar voor om de openbare weg op te gaan? Dan is het mogelijk om je rit te laten filmen. Super leerzaam om terug te kijken! Als instructeur rijd ik met je mee op de motor, waarbij ik let op de kleinste details en oefeningen kan voordoen met mijn eigen motor.

Beschik je (nog) niet over eigen motorkleding? Dit is geen probleem, want er is een bus vol motorkleding en helmen beschikbaar. Zorg wel voor geschikte (motor)schoenen of laarzen die de enkels bedekken. Vaak volstaan wandelschoenen prima. Legerkisten of werkschoenen zijn vaak te stug en dat rijdt niet fijn. Stap jij binnenkort op één van de Kawasaki’s? Vul het contactformulier in en we plannen een afspraak voor je proefles.   

Je kunt starten met motorrijlessen in Friesland vanaf 18 jaar. Voor de AVD lessen op de openbare weg is het noodzakelijk dat je beschikt over een autorijbewijs of dat je geslaagd bent voor je motor theorie-examen.

Er zijn drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2, A (met code 80) en A. Het is afhankelijk van je leeftijd welk type motorrijbewijs je mag halen. Met code 80 heb je je A rijbewijs, maar je mag slechts een motor uit de categorieën A2 en A1 besturen. Na twee jaar vervalt code 80 automatisch en heb je een volwaardig A rijbewijs. Het is dan niet nodig om opnieuw examen te doen.

Hoe zit het met de verschillende rijbewijzen?

  • Als je 18 bent dan mag je examen doen voor het A1 rijbewijs
  • Vanaf 20 jaar mag je examen doen voor het A2 rijbewijs
  • vanaf 21 jaar kun je je A rijbewijs halen (met code 80)
  • vanaf 24 jaar mag je direct je A rijbewijs halen.

Ben jij er klaar voor? Boek dan je proefles door onderstaand contactformulier in te vullen.

Neem contact op

Wil jij graag starten met motorrijlessen in Friesland? Neem dan contact op voor het maken van een proefles. Wij starten de motor alvast voor je! Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust via het contactformulier.

Volg ons ook op Facebook