Specialiteiten

Een van de specialiteiten van Motorrijschool FrieLink zijn de rijvaardigheidstrainingen. Voor elke motorrijder is het nuttig om af en toe eens goed te oefenen in het beheersen van de motorfiets. Juist die mensen die zeggen:”…dat heb ik niet nodig…” maar ook alle andere motorrijders, let op! In de praktijk komt het zelden voor dat je plotseling moet uitwijken of een noodstop moet maken. Als het echt eens nodig is reageert men vaak verkeerd, veel ongelukken komen voort uit deze verkeerde reactie.
Uit de praktijk blijkt dat mensen die het een noodstop of uitwijkmanoeuvre geoefend hebben het ook toepassen als het er eens echt op aan komt. Na de rijvaardigheidstraining gevolgd te hebben stuurt u makkelijker, remt u effectiever. U kunt doen wat u moet doen als de kat van de buren voor uw voorwiel rent en dat u wat anders moet doen als de buurjongen hetzelfde doet.

De cursus risicovermijdend rijgedrag is erop gericht om u bewust te maken van en om te gaan met een aantal risico’s, dat we als motorrijder, vaak onbewust, voor lief nemen. Door de positie op de rijbaan anders te kiezen, de snelheid op wat andere momenten laag of juist hoog te houden kunnen veel motorrijders het ongevalrisico drastisch verkleinen.

Dit houdt natuurlijk niet in dat we voortaan als een hoogbejaarde in een brommobiel gaan rijden.
De cursus risicovermijdend rijden vindt plaats op de openbare weg, bij voorkeur in uw eigen omgeving.
Een zeer verhelderende cursus.

Door allerlei factoren kan het zijn dat u het lekkere gevoel in meer of mindere mate kwijt bent. Denk aan lang niet gereden, een groot leermoment, een andere motor of noem maar op. Een hele of halve dag trainen heeft voor velen het licht weer doen schijnen.

Een halve dag training kan bestaan uit motorbeheersing of risicovermijdend rijgedrag. In een hele dag komen beide onderdelen aan bod.

Als u de cursus motorbeheersing heeft gevolgd gaat het sturen weer veel als vanzelfsprekend. Tevens wordt er veel aandacht aan het remmen, sturen, uitwijken en motorbeheersing besteed, zodat u echt durft te remmen als dat onverhoopt een keer echt nodig is. Alle oefeningen zijn erop gericht om u wat te leren.

Motorrijden in de bergen is het mooiste wat een mens kan doen. Bergop is één ding, bergaf is nog veel mooier. Om er optimaal van te kunnen genieten is het belangrijk dat je een aantal basisprincipes beheerst en de kneepjes kent.
De cursus bergtraining leert u de fijne kneepjes van het motorrijden in de bergen.
De weg lezen, rempunten en bochtsnelheid bepalen, rijlijn en rijsnelheid kiezen zijn ondermeer zaken die in de cursus aan de orde komen.

Inbegrepen:

  • 2 hotelovernachting half pension
  • 2 uur theorieavond
  • Hele dag praktijktraining
  • Certificaatuitreiking

tekst & video

Volg ons ook op Facebook